Za izdelavo mazil uporabljam naslednje sestavine:
- domači čebelji vosek, ki na koži ustvari tanko zaščitno plast in jo ščiti pred zunanjimi vplivi,
- maščobe, ki imajo negovalno vlogo (kokosovo maslo),
- rastlinska olja (olivno olje), ki pripomore k mehkobi in pravšnji teksturi mazila,
- macerat izbranega zelišča (macerati ali oljni izvlečki so izlužnine zelišč, ki jih pridobimo z namakanjem suhih ali svežih zelišč v rastlinskem olju),
- eterična olja, ki mazilu dajejo aromo in blagodejno delujejo na človekovo fizično in psihično počutje.
Mazila, pravilno hranjena (hladen
in temen prostor) so uporabna približno 2 leti.
Vrste mazil, ki jih izdelujem: gabezovo, divji
kostanj, kamilično, konopljino, sivkino, materina dušica, ognjičevo, medeno,
glineno.
Embalaža: 106 ml ali 41 ml stekleni kozarci.

Komentarji
Objavite komentar